De plattegronden

Het landhuis heeft een zeer ruime en aantrekkelijke indeling. Een mooie samensmelting met de omliggende natuur verbind de kamers met het prachtige Langoed Venrode.

Begane grond

Het landhuis heeft op de benedenverdieping een sfeervolle entree, een royale en lichte zitkamer, een eetkamer met openhaard, een bibliotheek/ televisiekamer met open haard, een woonkeuken, een bijkeuken, een kelder, een werkkamer (en/of speelkamer).

Tevens is er een vrijstaande schuur en een carport aanwezig.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers waarvan een ouderslaapkamer met prachtig uitzicht over de mooie tuin ook beschikt deze over een eigen badkamer, daarnaast een studeer/ computerkamer, een tweede badkamer. De overige slaapkamers zijn alle voorzien van een eigen wastafel. Een verdieping hoger is een zeer ruime zolder waar men nog twee slaapkamers kan creëren.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping vind u een overloop met een raam met veel lichtinval die toegang geeft tot de vijfde slaapkamer en een hele grote zolder met elektriciteit, balken in zicht en voldoende bergruimte. Boven de zolder bevindt zich nog een vliering. Het is mogelijk deze zolder uit te breiden met een zesde slaapkamer.

Beschrijving landhuis

Begane grond

Entree /centrale hal : Oppervlakte : circa  10,5 m²
Een ruime entree voorzien van een zwart/wit plavuizen vloer en hoog plafond en met toegang tot de woonkeuken, de eetkamer, het toilet, een doorloopruimte die in gebruik is als garderobe en met een dichte houten trap met vloerbedekking naar de eerste verdieping.

Toilet : Oppervlakte : circa 1,5 m²
Een toilet voorzien van een tegelvloer, ½ betegelde wanden, een closet, een fonteintje, verwarming en een raam.

Eetkamer : Oppervlakte:circa 21,5 m²
Een eetkamer met hoog plafond en balken in zicht, openslaande deuren naar de achtertuin en de overkapping, met uitzicht over de landerijen, een openhaard met authentieke schouw, twee houten ingebouwde bankjes (waarvan een met een rond raampje erboven), visgraat parket vloer en met toegang tot de bibliotheek/televisiekamer en de zitkamer.

Zitkamer : Oppervlakte : circa  25 m²
Een lichte zitkamer met veel ramen en riant uitzicht over de landerijen, met een hoog plafond met balken in zicht die het ruimtelijke effect van de zitkamer versterkt. Voorzien van een houten vloer, schuifdeuren met glas naar de eetkamer, openslaande deuren naar de achtertuin en de overkapping.

Bibliotheek/tv-kamer : Oppervlakte : circa 18.5m²
Een lichte bibliotheek/televisiekamer voorzien van een vloerbedekking, ramen, een grote inbouwboekenkast, een openhaard met schouw en met toegang tot de eetkamer door middel van een deur.

Werkkamer : Oppervlakte : circa 22 m²
Een ruime werkkamer (tevens te gebruiken als speelkamer) met vloerbedekking en ramen, een grote inbouwboekenkast en met toegang tot de tweede entree en de woonkeuken.

Bijkeuken : Oppervlakte : circa 6,5 m²
Een ruime bijkeuken voorzien van een natuur stenen vloer, een deur naar de tuin, een wasbak, elektriciteit en voorziening voor wasmachine/droger.

Woonkeuken : Oppervlakte : circa   35,5 m²
Een ruime woonkeuken  voorzien van een natuur stenen vloer, een houtkachel, twee deuren en openslaande deuren naar de terrassen c.q. tuin, ramen met mooi lichtinval en uitzicht op de tuin, een open haard, een houten aanrechtblad, een spoelbak met mengkraan, een 6-pits Smeg gaskookplaat, een Atag oven, een Siemens magnetron, een Amerikaanse koelkast, een afwasmachine en  ruim voldoende kastruimte en lades en met toegang tot het hoofd entree van het huis, de doorloopruimte/garderobe, werkkamer en de tweede entree.

Doorloopruimte/kelder: Oppervlakte : circa 2,5 m²
Een doorloopruimte met garderobe en die toegang geeft tot de woonkeuken, het hoofd entree en de ruime kelder. Kelder is op stahoogte en voorzien van een stenen vloer, elektriciteit, een raampje, in gebruik als wijnkelder en berging.

Eerste verdieping  

Overloop:
Een ruime overloop met een lichtkoepel in het plafond en een dichte houten trap naar de zolder voorzien van vloerbedekking en die toegang geeft tot de 4 slaapkamers, de studeerkamer, badkamer 2 en het toilet.

Ouderslaapkamer (1) : Oppervlakte : circa 25,5 m²
Een riante en lichte slaapkamer met ramen voorzien van vloerbedekking en met toegang tot een walk-in-closet en  badkamer 1. De walk-in-closet heeft aansluitingen voor een badkamer.

Badkamer (1) : Oppervlakte : circa 12 m²
Een grote en lichte badkamer voorzien een tegelvloer, ½ betegelde wanden, een design radiator, een ligbad, een dubbele wastafel, een closet, een inbouwkast en inbouwspots.

Studeerkamer : Oppervlakte : circa 3,5 m²
Een kleine functionele studeer/computerkamer voorzien van vloerbedekking en een raam.

Toilet : Oppervlakte : circa 1,5 m²
Een toilet voorzien van een tegelvloer, ½ betegelde wanden, een closet, een raam en een afzuigsysteem.

Slaapkamer (2) : Oppervlakte : circa  26 m²
Een ruime slaapkamer voorzien van vloerbedekking, twee inbouwkasten, ramen en met toegang tot badkamer 2.

Badkamer (2) : Oppervlakte : circa  4,5 m²
Voorzien van een betegelde vloer, ½ betegelde wanden, een inloopdouche met rainshower en spots, een wastafel, een raam en een afzuigsysteem. De badkamer geeft toegang tot de overloop en slaapkamer (2).

Slaapkamer (3) : Oppervlakte : circa  18,5 m²
Een ruime slaapkamer voorzien van vloerbedekking, ramen, een inbouwkast en een wastafel.

Slaapkamer (4) : Oppervlakte : circa 11,5 m²
Een slaapkamer voorzien van vloerbedekking, een raam, een wastafel en twee inbouwkasten.

Tweede verdieping/Zolder

Overloop:
Een overloop met een Velux raam met veel lichtinval die toegang geeft tot de vijfde slaapkamer en een hele grote bergruimte/zolder.

Slaapkamer  (5):
Een sfeervolle kamer met dakkapel en balken in zicht en voorzien van vloerbedekking en een inbouwkast.

Zolder:
Een zeer ruime zolder op stahoogte met elektriciteit, balken in zicht en voldoende bergruimte.  Boven de zolder bevindt zich nog een vliering.

Belangrijke gegevens

Bouwjaar

1927

(Geheel gerenoveerd in 2000)

Inhoud

circa 1420m³

(excl. schuur en carport)

Omgeving

Sint-Michielsgestel


Woonoppervlakte

365m²


Perceel

circa 4100m²


Aantal slaapkamers

5

(uitbreiding mogelijk)

Aantal badkamers

2